Створення посилання в Dreamweaver

Якщо текст, відносно якого здійснюватися буде гіперпосилання, доки відсутній і зобов’язаний бути набраний при створенні посилання, необхідно виконати відкриття групи інструментів Прості(Common) панелі Вставка(Insert). Кликнувши відносно першої кнопки цієї групи Hyperlink, відкриємо однойменне вікно діалогу.

У рядку Текст(Text) треба написати текст, відносно якого здійснюватися буде посилання. Призначення списку Зв’язок(Link), значка з картинкою теки, розташованої праворуч від нього, а також Мета подібно до призначення цього елементу на панелі Властивості(Properties). У рядок Title(найменування) можна ввести текст підказки, яка спливатиме. Використання Dreamweaver дозволяє значно полегшити завдання редагування HTML коду, серед користувачів він такий же популярний як наприклад winrar архіватор при роботі з архівами в Windows.

У полі Клавіша доступу(Access key) можливо вказати клавішу, яка спільно з кнопкою(приміром, +) дозволить в Web – оглядачі здійснити перехід по гіперпосиланню не використовуючи при цьому мишу. Ця можливість здійснена не в усіх облаштування відображення вмісту веб-сайтів.

У рядок Tab index можна внести номер по порядку посилання. У цьому варіанті у віконці веб-оглядача переміщення від одного гіперпосилання до іншої за допомогою клавіші спочатку здійснюватися буде з використанням нумерованих посилань від номера до номера, а після цього по ненумерованих посиланнях по рангу їх розташування.

Щоб відкрити вікно діалогу Гіперпосилання(Hyperlink) також можна використати команду меню Hyperlink|Insert(Гіперпосилання|Вставка).

Comments are closed.