Ресторани Копенгагена

Ділові люди, поза сумнівом, чули про Нома – самому, мабуть, відомому ресторані в Копенгагені. За простоту і досконалість блюд, які тут подають, такі, наприклад, як свіжий молочний сир і чорничне варення, лук і ферментовані груші, або яловичі ребра з брусницею, це місце часто називають одним з кращих ресторанів світу. Нома навіть заслужив дві престижні зірки Мишлена. Така популярність ресторану говорить про те, що бронювати столик тут треба за декілька місяців.

На щастя останніми роками з’явилося декілька нових альтернатив ресторану Нома, де вам зможуть запропонувати блюда найвищого класу. Серед них ресторан New Nordic, послідовник Нома, який вже встиг заробити і свою зірку Мишлена.

Іншим популярним закладом з двома зірками Мишлена і з чудовим видом на центр Копенгагена являється ресторан Geranium. У 2012 році ресторанами Копенгагена поставлений рекорд – 13 з них запрацювали по одній або більше зірці Мишлена, чого не траплялося раніше. У таких місцях проектування пищеблока має бути виконане по вищому розряду.

У ресторані Kadeau, розташованому в районі Christianshavn, в меню представлені блюда, приготовані тільки зі свіжих сезонних продуктів. М’ясо і морепродукти сюди доставляють з найближчого острова Борнхольм, а більшість вин, що подаються тут органічні, власного приготування. Щоб відчути смак літа, замовте собі зелене блюдо, що складається з лука пори, щавлю і ферментованого горохового соку, прикрашене листям настурції, або смаженого палтуса із зеленою полуницею. На десерт спробуйте незвичайну вершкову комбінацію з полуниці, пахти, білої спаржі, шипшини і бузини. Не забудьте так само спробувати смачний, хрусткий, зроблений тут же і принесений до столу ще теплим, домашній хліб.

Вразіть своїх гостей кращою італійською кухнею за межами Італії в ресторані Era Ora, розташованому на березі каналу в 300-річній будівлі в районі Christianshavn. Усі інгредієнти, починаючи від солі, сиру і помідорів, закінчуючи маслиновою олією, бараниною і борошном, доставляються в ресторан щотижня з Італії. На три або чотири години в день ресторан перестає давати меню відвідувачам, замість чого пропонує комплексний обід, що складається з ретельно приготованих блюд, пробуючи які ви зможете вчинити справжню кулінарну подорож. Групам не більше 12 чоловік надається можливість провести обід в спеціально укомплектованому винному льосі, а свята можна проводити в приватній їдальні в сільському стилі у будиночку по сусідству.

Comments are closed.